Publicado en Recomendaciones

Desembre Europeu 2019: La crisi climàtica | València, 28 novembre-20 desembre 2019

Lunes, 18 Noviembre 2019 11:15
 
cartellDE19Aquest projecte té el seu origen en l’impuls i la coordinació de diversos organismes pertanyents a la Universitat de València, com són El Vicerrectorat d’Internacionalització i Cooperació, el Col·legi Major Rector Peset i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. I és fruit de la col·laboració de diverses institucions i organismes públics externs i que són la Delegació del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València i la oficina Europe Direct dela Comunitat Valenciana.
 
Programa
 

cartelelsfonseuropeusadebatTaula redona
Els fons europeus a debat
Dilluns, 2 de desembre, 15:30 a 17h. 
Facultat d’Economía, Sala Ignasi Villalonga Villalta.
Intervenen: Pau Rausell Köster, Departament d’Economía Aplicada. Andreu Iranzo, Director General Fons Europeus de la Generalitat Valenciana. Vicente Juan Pallardó López, Departament d’ Estructura Econòmica de la Facultat d’ Economía, Julio Sanchis, Cap de Servei d’Anàlisi, Ordenació i suport tècnic. Daría Terrádez Salom Directora General de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat (moderadora).
Qué es fa amb els diners de la Unió Europea en la Comunitat Valenciana? Quins són els seus efectes? Com poden millorar-se els seus defectes? En un moment en què la nova Comissió inicia el seu camí, participa en aquest debat, les conclusions les farem arribar a Brussel·les.
Organitza: Europe Direct Comunitat Valenciana i Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València.
Inscripcions: http://www.europedirect.gva.es/es

 

CoverPresentació del llibre
El cumplimiento de la Comisión Europea con los ciudadanos
José Díaz Lafuente i Mercedes Guinea Llorente, autores. Marcial Pons, 2019
Dijous, 5 de desembre de 2019, 19 h.
CM Rector Peset. Saló d’Actes
Davant les eleccions al Parlament Europeu de 2019, el Consejo Federal Español del Movimiento Europeo (CFEME), organització de la societat civil que promou la causa europea, es va proposar desenvolupar una avaluació dels resultats de la VIII legislatura (2014-2019). Per a això ha encarregat l’elaboració de l’informe que ací es recull, al personal expert Mercedes Guinea Llorente i José Díaz Lafuente, de la Universidad Complutense de Madrid. El seu objectiu és analitzar el grau de compliment del programa polític que es va proposar la Comissió Europea, presidida per Jean-Claude Juncker. El text ha estat enriquit amb les aportacions especialitzades de membres de la Comissió Executiva del CFEME. El resultat globalment positiu d’aquesta avaluació contrasta amb el relat imperant dels mitjans de comunicació i mostra que l’acció de les institucions europees ofereix beneficis per a la seua ciutadania.

 

BannerTeatre
(Dis)placement: Una historia de desplazamientos.
Dramatúrgia: Martina Novakova. Direcció: Josep Valero.
Escena Erasmus Projecte Teatral Europeu de la Universitat de València.
Dimecres 11, dijous 12 i divendres 13 de desembre de 2019. A les 19 h.
Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.
Entrada (2€) a: latenda.es/entrades o presencialment a La Tenda de La Nau.
Facebook: https://www.facebook.com/events/414775186069860/
Escena Erasmus és un projecte cultural de la Universitat de València, pioner a Europa, que aquest any compleix la seua desena edició. Escena Erasmus pretén aprofitar el potencial creatiu dels estudiants Erasmus i locals i posar-lo al servei de la construcció d’una identitat europea, crítica i lliure, a través de les arts escèniques. L’objectiu final és construir una xarxa europea d’universitats que promouen la creació d’espectacles i construir un instrument de noves oportunitats d’integració social, cultural i lingüística a les seus internacionals del projecte.


BannerCafé amb projectes: 30 anys de l’Acció Jean Monnet 
Dimecres, 11 de desembre de 2019. 11 h.
Col.legi Major Rector Peset. Aula de Seminaris
Facebook: https://www.facebook.com/events/3025263417698118/
Monogràfic sobre els estudis sobre el procés d’integració europea en les universitat valencianes i presentació del projecte de Centre d’Excel·lència Jean Monnet de la Universitat de València concedit a la Universitat de València en la candidatura dirigida per Cecilio Tamarit.

 

Taller Eurostat 2019 v22Taller Eurostat, coneixement i ús d’estadístiques Europees
Dijous 12 de desembre de 2019. 10 h.
Facultat d’Economia de la Universitat de València. Saló de Graus
Aquest seminari te com a finalitat conèixer en detall les estadístiques europees que ofereix Eurostat (Oficina d’estadística de la Unió Europea) i com fer ús d’elles mitjançant la localització i descarrega de dades. El curs està dirigit a totes aquelles persones interessades en conèixer i utilitzar les estadístiques de la Unió Europea o d’altres països europeus. Especialment dirigit a l’estudiantat universitari així com a professionals que necessiten utilitzar estadístiques europees (periodistes, gabinets d’anàlisi i estudi, etc) No es requereixen coneixements previs. Duració: 4 hores
Professor: Germán Molina. Llicenciat en Ciències Econòmiques  Empresarials, Màster en Direcció d’Empresas (MBA) i Màster en Disseny Gràfic  Comunicació. Actualmente és Director de Dataly, estudi especialitzat en el disseny de la informació i la visualització de dades. És autor d’Eudata. Atlas infogràfic d’Europa. Ha segut Director Gerent de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie). 
Hi ha possibilitat d'entregar un certificat d'assistència a aquells alumnes que el sol·liciten.
Inscripcions: https://encuestas.uv.es/index.php/549381?lang=es


ballenablanca 20Els Estats Generals d’Europa: La crisi climàtica

Divendres 13 de desembre de 2019
Col.legi Major Rector Peset. Sala La Muralla

Sessió 1. La crisi climàtica: el paper de la UE
Ponent: Inmaculada Rodríguez Piñero (Eurodiputada PSE)
A partir d’un text previ, exposició de vint minuts a càrrec de la ponent i a continuació, preguntes de l’alumnat asistent.
Divendres 13 de desembre: 10-12 h.

Sessió 2. La crisis climàtica: una visió crítica
Ponent: David Hammerstein (Eurodiputat Els Verts 2004-2009)
A partir d’un text previ, exposició de vint minuts a càrrec del ponent i a continuació, preguntes de l’alumnat asistent.
Divendres 13 de desembre: 12.30-14.30 h.
Inscripcions gratuïtes: http://links.uv.es/w2e0IP8
Al finalitzar les sessions s'expedirà un certificat d'assistència.

Facebook: https://www.facebook.com/events/461301601459700/


CoverProjecció de la pel.lícula

The Other Side of Everything (L’altra cara de tot), de Mila Turajlić (Serbia, Francia, Catar).
Cicle Premis Lux 2018 del Parlament Europeu
Dimecres, 18 de desembre de 2019. 19 h.
Centre Cultural La Nau. Aula Magna
La serbia Mila Turajlić dirigeix un documental que conta la història de tot un país i la societat en la seua lluita contra el nacionalisme i la lluita per la democràcia. La crònica d’una familia en Seèrbia es converteix en un abrasador retrat d’un activista en temps de gran agitació, que qüestiona la responsabilitat de cada generació de lluitar pel seu futur.


piquealanau2019Conferència magistral del cicle Manuel Marín

El món que ens ve, a càrrec de Josep Piqué Camps (ex ministre d’Assumptes Exteriors del Govern d’Espanya)
Cicle Las raons d’Europa. Escola Europea de Pensament Lluís Vives
Dimecres 18 de desembre de 2018 - 18:00 hores
Paraninf. Centre Cultural La Nau
La Xina s'ha pres de debò el seu camí cap a l'Olimp de les potències globals, mentre que Rússia juga eficaçment les poques cartes de què disposa per a recuperar la seua antiga influència, els Estats Units ha elegit a un president aïllacionista, la Unió Europea es mostra dividida després d'una discutible gestió de la crisi de l'euro i el món àrab-musulmà s'estripa en guerres sectàries que han provocat que les grans potències regionals es dividisquen en bàndols irreconciliables.


CoverProjecció de la pel.lícula

Woman at War (La dona de la muntanya), de Benedikt Erlingsson (Islàndia, França, Ucranïa).
Cicle Premis Lux 2018 del Parlament Europeu
Dijous,19 de desembre de 2018. 19 h.
Centre Cultural La Nau. Aula Magna
La dona de la muntanya, del director islandés Benedikt Erlingsson, és una saga alegre, inventiva, enèrgica i feminista d’una dona que és professora de música i viu una doble vida com a activista ambiental apassionada. Mentre ella comença a planificar la seua operació més audaç, descobreix que la seua sol·licitud per adoptar un infant finalment ha estat acceptada i que hi ha una xiqueta ucraïnesa esperant-la en Ucraïna.


CoverPresentació de llibre

Telefónica. Ilsa Barea-Kulcsar. Hoja de Lata, 2019
A càrrec de Georg Pichler amb la presentació d’Alfons Cervera
Divendres, 20 de desembre de 2018. 19 h.
Centre Cultural La Nau. Aula Magna
Telefónica és una novel·la sorprenent pel seu afany de superar les diferències polítiques de la República en un moment en què tots els implicats lluitaven per l'hegemonia del seu propi partit o sindicat. Es nota l'habilitat de la periodista experimentada, a traçar les escenes, manejar els diàlegs, intercalar els diferents nivells. La relació amorosa entre ella i Arturo Barea és el fil conductor, però dista de ser la història més important: tal com indica el títol, l'autora abasta tot el que succeeix en les quinze plantes de l'edifici. Les secretàries, els ordenances, els militars, els corresponsals, els censors, els vigilants, els refugiats dels suburbis acampant en els soterranis. Homes, dones, xiquets. Explora el que porten en si, de valor, de rancor, de dubte, de bondat, de por. Tracta dels conflictes dins del Comité Obrer, entre un comunista i una anarquista –l'única dona que no es doblega al masclisme dominant–, de la desconfiança cap a l'estrangera i com aqueixa va guanyant les seues simpaties.


jamaicanjazzloverslogoMúsica 

Jamaican Jazz Lovers
Divendres, 20 de desembre de 2019. 21 h.
Festa 25 anys de Info-Europa
Cafeteria llibreria La Batisfera. C/ Reina, 167. El Cabanyal
Músics de jazz i reggae de la ciutat de València decideixen fa uns mesos organitzar un projecte on s'alberguen aquests dos corrents musicals. En els seus primers concerts el repertori consistia en un tribut a Rico Rodríguez i altres llegendes jamaicanes. Els primers xous a la ciutat de València van ser un èxit, per la qual cosa els seus membres decideixen submergir-se en aquesta nova formació per a crear temes propis, treballar amb diversos cantants com backing band i ampliar el set list de la banda. En l'actualitat Jamaican Jazz Lovers es troba en ple enregistrament del seu primer treball.


CoverExposició

Més Europa, més futur | cartells
2 a 20 de desembre de 2019
Biblioteca Ciències Socials. Hall 
La mostra Més Europa, més futur és una exposició de 14 cartells que romandrà en l'hall de la Biblioteca de Ciències Socials fins al pròxim 20 de desembre. Es tracta d'un projecte de visualització de dades que pretén, a partir del tractament rigorós de dades estadístiques, mostrar d'una forma comprensible al conjunt de la societat, però amb especial atenció a les generacions més joves, alguns dels beneficis que aporta el projecte de la Unió Europea als seus ciutadans. Cadascuna de les 14 imatges incloses en l'exposició combina el disseny amb missatges clars i concisos d'algunes de les contribucions més destacades de la Unió Europea per a la millora socioeconòmica del nostre país. A més, tots els cartells, dissenyats per l'empresa valenciana Dataly, disposen d'un codi QR que permet accedir a més informació estadística sobre els temes analitzats.

 

[programa complet]

 

Entitats col·laboradores
Ajuntament de València.
Col.legi Major Rector Peset de la Universitat de València.
Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València.
Universitat de València. Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació.
Universitat de València. Vicerectorat de Cultura i Igualtat
Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València
Escena Erasmus de la Universitat de València
Generalitat Valenciana. Secretaría Autonómica para la Unión Europea y Relaciones Externas.
Europe Direct Comunitat Valenciana.
Parlament Europeu. Oficina a Espanya
Cafeteria llibreria La Batisfera

Edicions anteriors
Desembre Europeu 2015: Les fronteres d’Europa | València, 1-18 desembre 2015
Desembre Europeu 2016: 30 anys d’Espanya a la Unió Europea | València, 1-20 desembre 2016
Desembre Europeu 2017: València capital Erasmus | València, 29 novembre-15 desembre 2017
Desembre Europeu 2018: Any Europeu del Patrimoni Cultural | València, 28 novembre-17 desembre 2018

Modificado por última vez en Jueves, 19 Diciembre 2019 08:26
Visto 3539 veces
Valora este artículo
(0 votos)

Esta web utiliza cookies con una finalidad estadistica y para mejorar su navegación