Desembre Europeu 2020: El futur de Europa | València, 1-20 desembre 2020 #DesembreEuropeu2020

Viernes, 20 Noviembre 2020 10:40 Escrito por 

2020 Cartel Desembre Europeu 2020Aquest projecte té el seu origen en l’impuls i la coordinació de diversos organismes pertanyents a la Universitat de València, com són El Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, el Col·legi Major Rector Peset i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. I és fruit de la col·laboració de diverses institucions i organismes públics externs i que són la Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València, la Diputació de València i la oficina Europe Direct Comunitat Valenciana.

Programa

 

LogoMúsica
Sonates per a piano de Ludwig van Beethoven
Dimarts, 1 de de desembre de 2020, 19 h.
Intèrprets: Joan Alós, Lucas Cubel i Miguel Torner, piano
Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau
Entrada gratuïta amb invitació que cal reservar en: https://events.fundacio.es/o/40 a partir de 72 hores abans del dia del concert
En col·laboració amb l’Area d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València.

 

LogoTeatre
El show del nou món
Un text original de Daniel Tormo. Direcció: Anna Marí.
Escena Erasmus Projecte Teatral Europeu de la Universitat de València.
Dijous 3 de desembre de 2020. doble sessió a les 18 i a les 20 h.
Claustre del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. 
Entrada (2€) a: latenda.es/entrades o presencialment a La Tenda de La Nau.

Una companyia de còmics amb noms d'animals ha muntat un presumpte espectacle de varietats, que pretén parlar del nou món en què vivim. La companyia pateix l’absència de dos dels seus components més importants, cosa que afegeix un problema a la ja de per si caòtica organització de les escenes i significats. El text, escrit des de l'humor i la distància, és un absurd intent de comprensió del món en què vivim i del que ens està succeint com a espècie, i al mateix temps pretén ser un homenatge als còmics que van dedicar la seua vida a alegrar la vida dels altres; cosa que ara se'ns fa molt necessària.

Escena Erasmus (Premi Carlemany de la Joventut de Parlament Europeu 2011 i Premi Europeu del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València, pioner a Europa. Aquest projecte pretén aprofitar el potencial creatiu dels estudiants Erasmus i locals i posar-lo al servei de la construcció d’una identitat europea, crítica i lliure, a través de les arts escèniques. Un dels objectius centrals és consolidar la xarxa Erasmus Europe on Scene Network (EUSCN) per a promoure la creació d’espectacles i construir un instrument de noves oportunitats d’integració social, cultural i lingüística a les seus internacionals del projecte.

 

Cartel webinar Eurostat 2020Webinar
Covid-19: Estadístiques al servei d'Europa

Dijous, 3 de desembre de 2020 a las 11 h. Activitat en línia
Impartit per Ana Maqueda Lafuente (Eurostat. Oficina Estadística de la Unió Europea)

Webinar sobre la resposta d'Eurostat als desafiaments derivats de la crisi del Covid-19 als països europeus. S'ofereix una visió panoràmica de les sèries estadístiques relacionades que poden servir de base per a mesurar l'impacte de la crisi, proporcionant un context més ampli d'aquesta. S'inclouen els últims llançaments en aquesta àrea, com a visualitzacions d'utilitzar una visualització de dades interactives per a observar tendències, articles detallats o l'extracció de conjunts de dades rellevants. 
Amb el suport d'Eurostat, l'Oficina Estadística de la Unió Europea i de la Facultat d’Economia de la Universitat de València. 

Video del webinarhttps://www.youtube.com/watch?v=wz0VVTtt3dU

 

Cartel Estats Generals EuropaEls Estats Generals d’Europa: Europa després de la pandèmia
Divendres 4 de desembre de 2020
Activitat en línia 

Sessió 1. Europa després de la pandèmia: el paper de la UE
Ponent: Esteban González Pons (Eurodiputat PPE)
A partir d’un text previ, exposició de vint minuts a càrrec de la ponent i a continuació, preguntes de l’alumnat asistent.
Divendres 4 de desembre: 10-12 h.

Pausa: 12-12.30 h.

Sessió 2. Europa després de la pandèmia: el paper dels Estats membres
Ponent: Domènec Ruiz Devesa (Eurodiputat PSE)
A partir d’un text previ, exposició de vint minuts a càrrec de la ponent i a continuació, preguntes de l’alumnat asistent.
Divendres 4 de desembre: 12.30-14.00 h.

ModeradorJavier Esparcia Pérez, Catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat de València.

Enllaç de l'esvenimenthttps://aulavirtual.uv.es/

Inscripcions gratuïtes: http://links.uv.es/w2e0IP8

Event limitat a cent persones. Al finalitzar les sessions s'expedirà un certificat d'assistència.  Més informació de l'event: José Luis (96 3983967) y Salva (96 3864176). Instruccions per a la matriculació: https://bit.ly/3kxIm3T

 

LogoRàdio
Momentos Históricos de Europa: El futur d'Europa
Un programa dirigit per Mercedes Menchero
Dissabte, 5 de desembre de 2020. 24 h.
Difusió en línia com a part de la programació de Ràdio Clàssica RNE.
Podcast del programa: Momentos históricos de Europa El futuro de Europa: Tres visiones

El futuro de Europa: Tres visiones. Programa especial, incluido en la programación de las jornadas del Desembre Europeo 2020, organizadas por el Vicerrectorado de Internacionalización y Cooperación, de la Universidad de Valencia, por el Colegio mayor Rector Peset y por el Centro de Documentación Europea, de la Fundación General de la Universidad de Valencia. Un programa de Mercedes Menchero para Radio Clásica de Radio Nacional de España emitido el domingo 6 de diciembre a las 0.00 h. 

 

unnamedWebinar
El futur d'Europa es construeix amb els nostres veïns del Mediterrani

Activitat en línia, dijous 10 de desembre de 2020, 16 h.
Què sabem dels nostres veïns del sud? Per què és important incloure el Mediterrani com prioritat per al futur d'Europa? Connecta't per a aprendre sobre els nostres veïns del sud i sobre el que està fent la Unió Europea sobre aquest tema. Posa a prova els teus coneixements a través d'un *quiz en directe i participa en un debat entre joves valencians i joves del sud del Mediterrani (Egipte, Jordània etc.)
Activitat a càrrec del personal de l'Antena del Programa ENI CBC MED (Vincent Ernoux, Alejandro Lafarga, Laura Bas i Joumana Sweiss): Introducció: Què fa Europea amb els seus veïns del Sud? (Vincent Ernoux). Moderador del Quiz: Alejandro Lafarga. Moderadora del debat amb joves del sud: Joumana Sweiss. Intervenció de 3 o 4 joves del Sud del Mediterrani (Tunísia, Jordània, Palestina, Líban, etc.).
Es requereix inscripció prèvia en l'adreça: http://www.europedirect.gva.es/es/formulari-activitats-online.
Amb el suport de la l'Antena del Programa ENI CBC MED.

CoverLiteratura
Presentació del llibre Canto jo i la muntanya balla. de Irene Solà. 
Premi de literatura de la Unió Europea 2020, amb la presència de l’autora i  la presentació de Rafael Roca (Universitat de València)
Dijous, 10 de desembre de 2020. 19 h.
Retransmissió en línia a través del Youtube de La Nau Centre Cultural de la Universitat de València.
Vídeo completo: https://youtu.be/cWWjS8XwsDc
L'obra Canto jo i la muntanya balla (Anagrama, 2019) d'Irene Solà ha resultat guanyadora del premi de Literatura de la Unió Europea, una iniciativa anual que busca el reconeixement dels millors autors revelació d'Europa. Irene Solà es va alçar amb el premi en el qual van quedar finalistes Temporada de avispas (Tusquets) d'Elisa Ferrer, Serem Atlàntida (Periscopi) de Joan Benesiu i Noche y Océano (Seix Barral) de Raquel Taranilla. Canto jo i la muntanya balla narra una sèrie d'històries sobre els habitants d'una zona dels Pirineus, prop de la frontera entre Espanya i França amb criatures mítiques, la guerra i fauna salvatge.

 

Logo Erasmus+Café amb projectes
El nou programa Erasmus+: Joventut 2021-2027: movilitat dels jovens 
Presentació a càrrec de Jeff Alberghi (EuropImpulse)
Divendres, 11 de desembre de 2020. 11 h.
Col.legi Major Rector Peset. Aula de Seminaris
Aforament limitat. Esdeveniment amb invitació. Contacte: Alfonso Moreira (Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.) en el tel. 963 828 747.

 

CoverSerie de Televisió 
Parliament, de Émilie Noblet, Jérémie Sein (Francia, 2020). | Cancel·lat
Projecció dels capitols 1 i 2 de la serie de televisió de France Télévision
Divendres, 11 de desembre de 2018. 19 h.
Centre Cultural La Nau. Aula Magna

Si encara no saps per a què serveix realment el Parlament Europeu aquesta és la teua sèrie. Una sàtira no apta per a euroescèptics. Samy és un jove assistent parlamentari francés que comença en el pitjor moment possible: poques setmanes després del referèndum del Brexit. Amb el vertigen propi d'un primer dia en la faena, Samy haurà de fer front als contrasentits de la política europea actual, embrollada en un excés de burocràcia, encaixos de bolillos varis i un còctel de cultures, ideologies i sensibilitats altament perillós. La seua vida en el Parlament no serà gens fàcil entre quintades, brexiters, assistents teutons, polítics incompetents, un delicat projecte per a salvar taurons i fins al Procés pel mig!

 

#DesembreEuropeu2020
El futur de Europa
València, 1-20 desembre 2020
www.cdeuv.es

 

Organitza
Universitat de València
Ajuntament de València
Generalitat Valenciana
Fundació General de la Universitat de València

Entitats col.laboradores
CM Rector Peset de laUniversitat de València
Centre de Documentació Europa de la Fundació General de la Universitat de València
Area d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València
Servei de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat de València
Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València
Escena Erasmus de la Universitat de València
Europe Direct Comunitat Valenciana
Parlament Europeu. Oficina a Espanya
Eurostat, l'Oficina Estadística de la Unió Europea
Radio Clásica RNE
France Televisions
Oficina ENI de Cooperación Euromediterránea.

Edicions anteriors
Desembre Europeu 2015: Les fronteres d’Europa | València, 1-18 desembre 2015
Desembre Europeu 2016: 30 anys d’Espanya a la Unió Europea | València, 1-20 desembre 2016
Desembre Europeu 2017: València capital Erasmus | València, 29 novembre-15 desembre 2017
Desembre Europeu 2018: Any Europeu del Patrimoni Cultural | València, 28 novembre-17 desembre 2018
Desembre Europeu 2019: La crisi climàtica | València, 28 novembre-20 desembre 2019

 

Modificado por última vez en Martes, 15 Diciembre 2020 10:29
Visto 3141 veces
Valora este artículo
(0 votos)

Esta web utiliza cookies con una finalidad estadistica y para mejorar su navegación