Publicado en CEEJM-UV en los medios

El catedràtic Emilio Ontiveros conversa a La Nau sobre els reptes d’Europa | UVNoticies, 18.2.2020

Martes, 18 Febrero 2020 12:06
 

Emilio Ontiveros

Catedràtic emèrit d’Economia de l’Empresa de la Universitat Autònoma de Madrid, Emilio Ontiveros va analitzar la inquietud associada a un entorn internacional ple d’amenaces que poden condicionar el comportament de l’economia de l’eurozona. La desacceleració econòmica global, les tensions comercials i tecnològiques, i els efectes del Brexit continuaran condicionant el creixement de les economies de l’àrea monetària. L’eurozona en conjunt presenta un diagnòstic cada dia més inquietant: estancament del creixement, absència d’inflació i paralització de la inversió industrial.

Enfront d’això, el recorregut de les polítiques econòmiques continua limitat a la utilització eventual de la política fiscal, a la instrumentació d’inversió paneuropea entorn d’aquestes dues transicions prioritàries definides per la nova Comissió: l’energètica, conseqüent amb els compromisos mediambientals, i la digital, que respon al retard manifest de la UE en aquest àmbit competitiu.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb el suport de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. En aquest projecte participen també altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència, Responsabilitat, Participació i Cooperació; Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Caixa Popular, Escola Europea d’Humanitats i Institució Alfons el Magnànim.

Visto 312 veces
Valora este artículo
(0 votos)

Esta web utiliza cookies con una finalidad estadistica y para mejorar su navegación