Desembre Europeu 2022: La millor joventut | València, 1-20 desembre 2022 #DesembreEuropeu2022 #AñoEuropeodelaJuventud2022

Lunes, 21 Noviembre 2022 09:30 Escrito por 

2022 DesembreEuropeu cartel amarilloAquest projecte té el seu origen en l’impuls i la coordinació de diversos organismes pertanyents a la Universitat de València, com són El Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, el Col·legi Major Rector Peset i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. I és fruit de la col·laboració de diverses institucions i organismes públics externs i que són la Delegació del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València i la oficina Europe Direct de Valencia.

 

 Programa

 


Webinar Publicacions interactives d'Eurostat
Dijous, 1 de desembre de 2022 a las 11 h. En línia.
Impartit per Ana Maqueda Lafuente (Eurostat. Oficina Estadística de la Unió Europea)

Webinar sobre la resposta d' Eurostat al desafiament que suposa comunicar estadístiques utilitzant les noves tecnologies sense perdre de vista les necessitats dels usuaris. S'ofereix una visió de conjunt de les principals publicacions interactives i eines de visualització fent incidència en els últims llançaments (Anuari Regional). Webinar  gratuït en llengua espanyola amb una duració aproximada d'hora i mitja.
Es requereix inscripció prèvia en la direcció: http://bit.ly/3OcQyHc
Amb la col-laboració de la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

 

Logo MHdERàdio en directe
Momentos históricos de Europa: La juventud de cinco grandes maestros.
Dissabte, 3 de desembre de 2022. 13 h.
Llibreria Ramon Llull. Corona, 5. València.

Audio del programa

Momentos históricos de Europa és un programa de Ràdio Clàssica de RNE dirigit per Mercedes Menchero.
Un recorregut per diferents èpoques de la Història de la Música a Europa, que tindrà com a fil conductor els anys de joventut de set grans mestres. Com era la vida del jove Antonio Vivaldi quan, en 1703, va ser nomenat professor de violí en l'orfenat de xiquetes de La Pietà? Tres anys més tard, un jove Händel arribarà a Itàlia, a Roma, i allí escriurà un centenar de cantates. Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin i Ravel van tindre així mateix moments crucials en la joventut. Aproximar-se a aqueix temps és fer-lo al cor del sentit de les seues músiques i, d'alguna manera, a una part de la nostra cultura sobre la qual es va vertebrar l'Europa que hui vivim.
Amb la col-laboració de la Llibreria Ramon Llull de  València.

https://www.rtve.es/play/audios/momentos-historicos-de-europa/

 

2022 DesembreEuropeu cartel amarilloTaula redona 
Joventut i salut mental 
Dilluns, 12 desembre 2021. 19 h.
Centre Cultural La Nau UV. Aula Magna
Amb Inmaculada Montoya (Directora del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat de València), Roger Muñoz Navarro (Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat de València), i Lydia Cervera (Departament de Psicologia Bàsica de la Universitat de València).

Quin és l'estat de la salut mental de la nostra joventut actualment? S'ha vist afectada per la pandèmia? Quines poden ser les raons? Són les males condicions socioeconòmiques prèvies les que predisposen a l'individu o li fan més susceptible a la malaltia mental o és més aviat que malalties mentals biològiques preexistents fan que l'individu inicie una carrera descendent en l'estructura social? En aquesta taula redona en parlarem de diferents situacions que envolten la salut mental de la joventut, debatirem sobre alguns elements importants que l'envolten, com l'ús de les xarxes socials, l'addicció al joc online, el suïcidi o altres elements que poden envoltar aquesta qüestió de elevada rellevància. Així mateix, en parlarem de propostes que podem implementar per a previndre aquest tipus de malestar psicosocial, des de diferents àmbits públics i amb programes i protocols basats en l'evidència científica.

 

2022 Mendez de VigoConferència magistral Manuel Marín #DesembreEuropeu2022
La sobirania europea, utopia o necessitat?, a càrrec de Íñigo Méndez de Vigo, Lletrat de les Corts Generals i ex Parlamentari Europeu
Dimarts, 13 de desembre de 2022. 12.30 h.
La Nau UV. Aula Magna. Cicle Les raons d’Europa
Entrada gratuïta, aforament limitat

La guerra a Ucraïna, la potència de la Xina i la crisi energètica replantegen el concepte de sobirania europea. Ha arribat el moment de fer de la UE una potència política, democràtica, industrial, cultural, ecològica i social, capaç de defensar els interessos i valors dels ciutadans. Conferència a càrrec d'Íñigo Méndez de Vigo, Lletrat de les Corts Generals i ex Parlamentari Europeu.
Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València.

 

Foto artistasMúsica 
Concert a càrrec dels intèrprets: Benjamin Scherer, violí, i Francesc Llop, piano
Del folklore a l'avantguarda. Obres d’E. Granados, J. Turina, A. Blanquer, etc.
Dimarts,13 de desembre de 2022. 19 h.
Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

Entrada gratuïta amb invitació que cal reservar en: https://events.fundacio.es/o/40 a partir de 72 hores abans del dia del concert.
Organitzat per l'Aula de Música del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València

 

logo FGUVCafé amb projectes
Unió Europea a la Comunitat Valenciana
Dimecres, 14 de desembre de 2021. 11 h.
Facultat d’Economia. Saló de Graus

Trobada entre els responsables de les oficines de les diverses xarxes d'informació sobre la Unió Europea a la Comunitat Valenciana: Eures, Eurodesk, Europe Direct, Centres de Documentació Europea, Euroaxess i Enterprise European Network, de cara a la posada en marxa de projectes propis de la xarxa de xarxes Unió Europea a la Comunitat Valenciana.
Aforament limitat. Esdeveniment amb invitació. 

Logo guiafc

 

Presentació
Projecte Guiafc.es
Dimecres, 14 de desembre de 2022, 13 h.
Facultat d’Economia. Saló de Graus

A càrrec de Cecilio Tamarit, director i Alfonso Moreira, documentalista del Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València.
La Guía de Financiación Comunitaria té com a objectiu oferir informació actualitzada sobre els programes i iniciatives de la Unió Europea. Una iniciativa conjunta del Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València i de la Comunidad de Madrid. Amb motiu de complir-se els vint-i-cinc anys de la seua posada en marxa presentem la versió 8.0 de l'aplicació que inclou formats especials per a la seua consulta via dispositius mòbils i una versió de la mateixa en llengua anglesa. Incorporem també butlletins específics en castellà i anglés.
https://www.guiafc.es/

 

Logo CESProgrames europeus
El Cos de Solidaritat Europeu: com participar
Presentació a càrrec de Julie Keseni i Enrique Pérez Calvete (Ágora Cultural). Coordinació de José Luis Pérez Sopena (IVAJ)
Dijous, 15 de desembre de 2022, 12 h.
Facultat de Dret UV. Sala 1P20. Departament Dret Constitucional 

El Cos Europeu de Solidaritat és un programa de finançament de la UE destinat a joves que desitgen participar en activitats de solidaritat en diversos àmbits, que van des de prestar ajuda a persones desfavorides a l'ajuda humanitària, així com contribuir a les actuacions en matèria de salut i medi ambient dins de la UE i fora de les seues fronteres. El programa brinda l'oportunitat que els joves facen una aportació significativa a la societat, però també que adquirisquen una valuosa experiència i desenvolupen noves capacitats. Està obert a joves d'entre 18 i 30 anys en el cas de les activitats de solidaritat per a abordar reptes socials, i d'entre 18 i 35 en el de les activitats d'ajuda humanitària. Així mateix, el programa està dirigit a les organitzacions que treballen en el sector de la solidaritat i aspiren a atraure als joves a les seues activitats.
https://www.guiafc.es/cuerpo-europeo-de-solidaridad/

 

CoverPresentació de llibre
Heaven Help Us!: diario de una pandemia global. 
Mario Zamora, fotògraf en conversa amb Eloy Enciso, cineasta.
Dijous, 15 desembre 2022, 19 h.
Llibreria La Batisfera. El Cabanyal.

‘Heaven Help Us!’, títol pres de la portada del Nova York Post del dia que es va iniciar el projecte, “funciona com un diari inabastable”. En ell es reuneixen més de 3.500 titulars de 525 periòdics de 110 països, dedicats a la crisi més global de la història recent, dividits en 23 grans temes, com el poder, la por, la fe o el capital.

Mario Zamora (Valencia,1987) es va llicenciar en Cinema i Comunicació en la Universitat Politècnica en 2011, després d'especialitzar-se en Imatge en la Universitat turca d’Anadolu. Cursa posteriorment el Màster i diferents cursos a les escoles BlankPaper de València i Madrid.

 

CoverCinema
Premis Europeus Lux 2021
Projecció de la pel·lícula Quo Vadis, Aida? de Jasmila Žbanić (Polonia y Francia, 2021)
Divendres, 16 desembre 2021, 19 h.
La Nau UV. Aula Magna.

Bòsnia, juliol de 1995. Aida treballa de traductora per a l'ONU en el xicotet poble de Srebrenica. Quan l'exèrcit serbi ocupa el poble, la seua família està entre les milers de persones que busquen refugi en els camps de l'ONU. Com participa en les negociacions, Aida té accés a informació important. Què li passarà a la seua família i la seua gent? Seran rescatats o moriran? Què hauria de fer ella sobre aquest tema?

Organitzat per l'Aula de Cinema de la Fundació General de la Universitat de València

 

#DesembreEuropeu2022
La millor joventut
Any europeu de la joventut 2022
València, 1-16 desembre 20201

 

 

Organitza
Universitat de València
Ajuntament de València
Generalitat Valenciana
Fundació General de la Universitat de València

Entitats col.laboradores
CM Rector Peset de laUniversitat de València
Centre de Documentació Europa de la Fundació General de la Universitat de València
Area d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València
Servei de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat de València
Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València
Escena Erasmus de la Universitat de València
Europe Direct Comunitat Valenciana
Radio Clásica RNE
Librerái Ramon Llull
Librería La Batisfera

Edicions anteriors
Desembre Europeu 2015: Les fronteres d’Europa | València, 1-18 desembre 2015
Desembre Europeu 2016: 30 anys d’Espanya a la Unió Europea | València, 1-20 desembre 2016
Desembre Europeu 2017: València capital Erasmus | València, 29 novembre-15 desembre 2017
Desembre Europeu 2018: Any Europeu del Patrimoni Cultural | València, 28 novembre-17 desembre 2018
Desembre Europeu 2019: La crisi climàtica | València, 28 novembre-20 desembre 2019
Desembre Europeu 2020: Europa en la nova normalitat: El futur d’Europa | 1-20 desembre 2020
Desembre Europeu 2021: Comboi Europa | València, 1-20 desembre 2021 #DesembreEuropeu2021 #EUYearOfRail

Modificado por última vez en Lunes, 20 Noviembre 2023 10:10
Visto 1933 veces
Valora este artículo
(0 votos)

Esta web utiliza cookies con una finalidad estadistica y para mejorar su navegación