Conferència El dret de família avui: Europa, què ens has fet?, a càrrec de Lorena Sales | En línea, 3 novembre 2020, 18 h.

Miércoles, 07 Octubre 2020 12:52 Escrito por 

2020 LorenaSales

Conferencia en línea de Lorena Sales. Escola Europea de Pensament Lluis Vives
Escola Europea de Pensament Lluis Vives. Ciclo Las razones de Europa

Conferència El dret de família avui: Europa, què ens has fet?, a càrrec de Lorena Sales. Professora de Dret Internacional Privat. Universitat de Castella-La Manxa. Cicle Les raons d’Europa. Organitza: Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. Col·labora: Acció Jean Monnet de la Comissió Europea. 

 

 

El dret de família és una de les pedres angulars de tota societat, ja que representa un encreuament perfecte entre la globalització que vivim i el manteniment de la tradició jurídica arrelada als codis civils de mig Europa. La progressiva comunitarització que les normes de dret internacional privat pateixen es nota en tot el dret de família internacional, on han de conviure maneres d'entendre la família i les relacions familiars dels estats membres juntament amb les concepcions, més allunyades dels nostres sistemes codificats, dels residents però no nacionals d'un món globalitzat com és el que ens envolta. 

 

En aquest sentit, la concepció del que s'entén per matrimoni, o les maneres de filiació, fins i tot els efectes patrimonials que les parelles, casades o no, poden organitzar i atribuir-se, ha canviat de manera global gràcies o a causa de formar part de la Unió Europea. En una societat multicultural, amb un marc supranacional cada dia més invasiu de l'ordenament jurídic intern, en un sentit positiu, entendre les transformacions jurídiques que ha suposat la pertinença a la CE en la matèria del dret privat en general, i del dret de família en particular, és l'única manera d'entendre el món que ens envolta. 

 

Modificado por última vez en Jueves, 12 Noviembre 2020 10:04
Visto 289 veces
Valora este artículo
(0 votos)

Esta web utiliza cookies con una finalidad estadistica y para mejorar su navegación