Jornadas y Congresos de la Unión Europea

CoverExposició de cartells Més Europa, més futur 
2 a 20 de desembre de 2019
Biblioteca Ciències Socials. Hall
La mostra Més Europa, més futur és una exposició de 14 cartells que romandrà en l'hall de la Biblioteca de Ciències Socials fins al pròxim 20 de desembre. Es tracta d'un projecte de visualització de dades que pretén, a partir del tractament rigorós de dades estadístiques, mostrar d'una forma comprensible al conjunt de la societat, però amb especial atenció a les generacions més joves, alguns dels beneficis que aporta el projecte de la Unió Europea als seus ciutadans. Cadascuna de les 14 imatges incloses en l'exposició combina el disseny amb missatges clars i concisos d'algunes de les contribucions més destacades de la Unió Europea per a la millora socioeconòmica del nostre país. A més, tots els cartells, dissenyats per l'empresa valenciana Dataly, disposen d'un codi QR que permet accedir a més informació estadística sobre els temes analitzats.

CoverPresentació de llibre
Telefónica. Ilsa Barea-Kulcsar. Hoja de Lata, 2019
A càrrec de Georg Pichler amb la presentació d’Alfons Cervera
Divendres, 20 de desembre de 2018. 19 h.
Centre Cultural La Nau. Aula Magna
Telefónica és una novel·la sorprenent pel seu afany de superar les diferències polítiques de la República en un moment en què tots els implicats lluitaven per l'hegemonia del seu propi partit o sindicat. Es nota l'habilitat de la periodista experimentada, a traçar les escenes, manejar els diàlegs, intercalar els diferents nivells. La relació amorosa entre ella i Arturo Barea és el fil conductor, però dista de ser la història més important: tal com indica el títol, l'autora abasta tot el que succeeix en les quinze plantes de l'edifici. Les secretàries, els ordenances, els militars, els corresponsals, els censors, els vigilants, els refugiats dels suburbis acampant en els soterranis. Homes, dones, xiquets. Explora el que porten en si, de valor, de rancor, de dubte, de bondat, de por. Tracta dels conflictes dins del Comité Obrer, entre un comunista i una anarquista –l'única dona que no es doblega al masclisme dominant–, de la desconfiança cap a l'estrangera i com aqueixa va guanyant les seues simpaties.

CoverConferència magistral del cicle Manuel Marín
El món que ens ve, a càrrec de Josep Piqué Camps (ex ministre d’Assumptes Exteriors del Govern d’Espanya)
Cicle Las raons d’Europa. Escola Europea de Pensament Lluís Vives
Dimecres 18 de desembre de 2018. 18 h.
Paraninf. Centre Cultural La Nau
La Xina s'ha pres de debò el seu camí cap a l'Olimp de les potències globals, mentre que Rússia juga eficaçment les poques cartes de què disposa per a recuperar la seua antiga influència, els Estats Units ha elegit a un president aïllacionista, la Unió Europea es mostra dividida després d'una discutible gestió de la crisi de l'euro i el món àrab-musulmà s'estripa en guerres sectàries que han provocat que les grans potències regionals es dividisquen en bàndols irreconciliables.

EPLV2019Els Estats Generals d’Europa: La crisi climàtica
Divendres 13 de desembre de 2019
Col.legi Major Rector Peset. Sala La Muralla

Sessió 1. La crisi climàtica: el paper de la UE
Ponent: Inmaculada Rodríguez Piñero (Eurodiputada PSE)
A partir d’un text previ, exposició de vint minuts a càrrec de la ponent i a continuació, preguntes de l’alumnat asistent.
Divendres 13 de desembre: 10-12 h.

Un planeta limpio para todos. La visión estratégica europea a largo plazo de una economía próspera, moderna, competitiva y climáticamente neutra (COM(2018) 773 final, 30.11.2018)

Informe relativo a la aplicación de la estrategia de adaptación al cambio climático de la UE (COM(2018) 738 final, 12.11.2018)

Sessió 2. La crisis climàtica: una visió crítica
Ponent: David Hammerstein (Eurodiputat Els Verts 2004-2009)
A partir d’un text previ, exposició de vint minuts a càrrec del ponent i a continuació, preguntes de l’alumnat asistent.
Divendres 13 de desembre: 12.30-14.30 h.

Emergencia climática: ante todo, mantenga la calma, por Clemente Álvarez. Revista Ballena Blanca # 20. Septiembre 2019, p. 22-28

Inscripcions gratuïtes: http://links.uv.es/w2e0IP8
Aforo limitat a cent persones. Al finalitzar les sessions s'expedirà un certificat d'assistència.

LogoCafé amb projectes: 30 anys de l’Acció Jean Monnet
Dimecres, 11 de desembre de 2019. 11 h.
Col.legi Major Rector Peset. Aula de Seminaris
Facebook: https://www.facebook.com/events/3025263417698118/
Monogràfic sobre els estudis sobre el procés d’integració europea en les universitat valencianes i presentació del projecte de Centre d’Excel·lència Jean Monnet de la Universitat de València concedit a la Universitat de València en la candidatura dirigida per Cecilio Tamarit.

LogoTeatre (Dis)placement: Una història de desplaçaments
Dramatúrgia: Martina Novakova. Direcció: Josep Valero
Escena Erasmus Projecte Teatral Europeu de la Universitat de València
Dimecres 11, dijous 12 i divendres 13 de desembre de 2019. A les 19 h.
Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.
Entrada (2€) a: latenda.es/entrades o presencialment a La Tenda de La Nau.
Facebook: https://www.facebook.com/events/414775186069860/
Escena Erasmus és un projecte cultural de la Universitat de València, pioner a Europa, que aquest any compleix la seua desena edició. Escena Erasmus pretén aprofitar el potencial creatiu dels estudiants Erasmus i locals i posar-lo al servei de la construcció d’una identitat europea, crítica i lliure, a través de les arts escèniques. L’objectiu final és construir una xarxa europea d’universitats que promouen la creació d’espectacles i construir un instrument de noves oportunitats d’integració social, cultural i lingüística a les seus internacionals del projecte.

Banner

The EU Water Innovation Conference 2019 (EUWIC) will be held on December 12, in Zaragoza, Spain. It will carry the theme: "Accelerating action to tackle water pollution and enhance EU preparedness to water-related climate change impacts"   #EUWIC #CleanWaterEU

The European Commission aims to raise awareness about the need and urgency to improve water management across the European Union towards a water-smart society. This high-level event will feed innovators minds with best practices and innovative approaches at technical, governance and policy levels. This will be the 5th EIP Water Conference, after Brussels (2013), Barcelona (2014), Leeuwarden (2016) and Porto (2017), and shall build upon the European Innovation Partnership (EIP Water)’s efforts so far to foster innovation in the water sector and overcome the main existing barriers. At the same time, it is a stepping stone into the future, as the current EIP Water is planned to end in 2020, and it will likely be followed by new actions to address water-related challenges, secure enhanced compliance with the EU water acquis and foster the research-policy interface, whilst strengthening partnerships for joint efforts. The city of Zaragoza was selected as a host city after a pan-European competition won by the Region of Aragon (Spain). [+]

Etiquetado como:

Esta web utiliza cookies con una finalidad estadistica y para mejorar su navegación