Publicado en Jornadas

Debat Europa fites i propostes, amb motiu de la presentació del llibre Europa como tarea | València, 24 de setembre de 2018, 19:30 h. Destacado

Miércoles, 12 Septiembre 2018 23:44

CoverDebat Europa fites i propostes, amb motiu de la presentació del llibre Europa como tarea. Cicle: Les raons d'Europa. Hi intervenen: Mariam Camarero (Catedràtica d’Economia Aplicada. Universitat Jaume I de Castelló. Càtedra Jean Monnet), Eugenio Nasarre (autor coordinador del llibre i president del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu) i Rafael Ripoll (Director de l’Institut d’Estudis Europeus. Universitat Catòlica de València). Modera: Antonio Ariño (Vicerrector de Cultura i Esport. Universitat de València).

Promogut pel Moviment Europeu, aquest llibre naix a cavall de les commemoracions de dos fets determinants per a la història de la integració europea. D’una banda, el setantè aniversari del Congrés de La Haia (maig de 1948) en què es van posar els fonaments del projecte de l’Europa Unida. D’una altra banda, el seixantè aniversari dels tractats de Roma (març de 1957), quan va nàixer el Mercat Comú i es van posar les bases de la construcció jurídica, econòmica i social de la Unión Europea. Durant aquest ja llarg període històric, Europa s’ha transformat com en cap altre moment de la seua història. Però, sobretot, Europa ha esdevingut un espai de llibertat i progrés, de pau i de convivència democràtica, alimentat dels ideals dels «pares fundadors» i dels valors comuns en què es forja la identitat europea.

Europa es troba a hores d’ara en una nova cruïlla. El Brexit, les amenaces externes, la crisi econòmica que ha patit i les seues conseqüències, així com el nou escenari mundial, suposen desafiaments que la Unión Europea ha d’afrontar i que li reclamen exigents canvis i reformes. Més de trenta persones rellevants del món polític, social i acadèmic d’Espanya reflexionen sobre distints aspectes d’aquesta experiència històrica, i plantegen, des de diverses perspectives, com abordar els problemes a què la Unión Europea s’enfronta. El debat sobre l’esdevenidor d’Europa és present a tot el continent. Espanya ha de participar en el disseny del futur amb determinació i visió, amb la consciència que Espanya i Europa tenen un destí comú. Aquest llibre pretén ser una contribució a aquest debat necessari.

Lloc: Aula Magna. Centre Cultural La Nau. Carrer de la Universitat, 2 - 46003 València. Entrada lliure. Aforament limitat. [+]

Modificado por última vez en Jueves, 13 Septiembre 2018 09:46
Visto 170 veces
Valora este artículo
(0 votos)

Esta web utiliza cookies con una finalidad estadistica y para mejorar su navegación